20 Ekim 2014 Pazartesi

The Judge - Yargıç

The Judge - Yargıç

Türkiye'de bir dönem en çok konuşulan filmlerden birisi olan "Babam ve Oğlum"'un Amerika versiyonu diye adlandırabiliriz. Filmin ana teması; yargıç bir baba ve onun avukat oğlunun hesaplaşması. Geçmişte yaşanan tüm kırgınlıklar, hayal kırıklıkları ve konuşulamayan bir çok şey..

Filmin Künyesi

Yapımı: ABD - 2014
Türü: Dram
Süre: 140 Dakika.
Yönetmen: David Dobkin
Oyuncular: Robert Downey Jr., Robert Duvall, Vincent D'Onofrio, Vega Farmiga
Senaryo: Bill Dubuque
Yapımcı: Robert Downey Jr., Susan Downey


Film Hakkında

Film avukat Hank Palmer(Robert Downey Jr.)'in kendini kısaca tanımlamasıyla başlıyor. 

"Suçluları savunuyorum çünkü masumların parası bana yetmiyor."

the judge - yargıç
the judge - yargıç
Sonrasında ise bir mahkeme sahnesi ve gelen acil bir telefon. İşte bundan sonrası tamda Amerika'lıların sevdiği türden. Yıllar geçmiş kariyerinin zirvesinde olan bir adam, kopup geldiği topraklara kendi ailesinin yanına dönüyor. Tabi genç avukatımız hiç bir zaman kendini oralı olarak görmedi. Onun gözü hep yükseklerdeydi. Türk izleyicilerde bu duruma aşinadır. Yerli filmlerde bir çok kez buna benzer senaryolar olmuştu. 
the judge - yargıç
Hank Palmer memleketine döndüğünde aile bir araya gelir ve istenmesede eski defterler açılmak zorundadır. Herkes kendine göre haklıdır ve yaşanılan onca şeyden dolayı kendilerini haklı çıkarmak adına bahaneler üretip dururlar. Bu tüm aile içinde olan bir hikaye fakat özel kılan konu ise, Hank'ın yargıç olan babasıyla olan hesabı. Joseph Palmer(Robert Duvall) yıllar sonra oğluyla karşılaşıyor bunun verdiği mutluluğun yanı sıra bugüne kadar ertelenmiş tüm hesapların görüleceğini de iyi biliyor. Film bizlere 140 dakika boyunca baba ve oğulun yüzleşmesini anlatacak. Yargıç babanın yargılanması sadece mahkemede değil kendi vicdanı ilede olacak.
the judge - yargıç
Film boyunca izleyiciler her sahnede kendilerinden bir şey bulacak. Çok gerçekçi sahneler ve neredeyse hayatımızın bir döneminde bunları yaşayacağımızı düşündürüyor. Bazen oğula hak veriyoruz bazen babaya. Film bu tadda devam ediyor.
the judge - yargıç
Film izlerken bizleri sıkmadı fakat senaryo bazen kopabiliyor. Yargıç filmi biraz daha torpilenip kısaltılsa daha güzel olacakmış gibi geldi bize. Fakat bu durum filmi asla sıkıcı yapmıyor. Son dönemlerde yapılmış en güzel dram filmlerinden birisi diyebiliriz. 
the judge - yargıç
Robert Downey Jr. Bu filmi ile muhtemelen Oscar kazanacaktır. Harika bir oyunculuk sergilemiş. Bu tarz filmleri seven izleyiciler için bence kaçırılmaması gereken bir yapıt. Verdiğiniz parayı hak edecek bir film. Zaten kaliteli oyuncu kadrosu ile de kendini göstermiş. İmdb'den aldığı 7.8'lik bir puan söz konusu. Bu puan ilerleyen günlerde daha da artacaktır kanaatindeyiz. 
Keyifli seyirler.
the judge - yargıç
the judge - yargıç
the judge - yargıç
the judge - yargıç








Hiç yorum yok:

Yorum Gönder